Az ünnepek elmúltával bizony jobban oda kell figyelni a takarékoskodásra. Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a finom falatokról..: )
Elkészítési idő: 70 perc; 771 KCAL
- 8 db csirkecomb
- só
- 6 ek liszt
- 4 ek olívaolaj
- 10 dkg füstölt szalonna (én bacont használtam)
- 5 dl húslevesalaplé
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg koktélparadicsom
- 20 mélyhűtött zöldborsó
- 20 krémsajt
- frissen őrölt bors
(Az arányokat természetesen lehet módosítani, én semmiből semm tettem annyit, amennyit a recept kért, ha kevesebb személyre főzünk, akkor megfelezhetjük az alapanyagok mennyiségét.)
Elkészítés:
- A megtisztított combokat sózzuk be, majd forgassuk meg a lisztben. Süssük aranyszínűre a felforrósított olajon , majd vegyük és tegyük félre.
- A visszamaradt zsiradékon süssük üvegesre a felkockázott szalonnát (bacont). Adjuk hozzá az elősütött húst, öntsük fel 3 dl alaplével, és főzzük 20 percig. Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és pároljuk az egészet puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
- Adjuk a többihez a félbevágott paradicsomokat, a borsót és a krémsajtot, ismételten forraljuk fel, majd ízesítsük sóval, borssal (ha szükséges).
Jó étvágyat!
Garantálom, nagyon finom! : )
Garantálom, nagyon finom! : )
Meghiszem azt, hogy finom:)
VálaszTörlés