2013. január 30., szerda

Zöldborsós csirkeragu

Az ünnepek elmúltával bizony jobban oda kell figyelni a takarékoskodásra. Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk a finom falatokról..: )

Elkészítési idő: 70 perc; 771 KCAL

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db csirkecomb
  • 6 ek liszt
  • 4 ek olívaolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna (én bacont használtam)
  • 5 dl húslevesalaplé
  • 50 dkg burgonya 
  • 25 dkg koktélparadicsom 
  • 20  mélyhűtött zöldborsó
  • 20 krémsajt 
  • frissen őrölt bors
(Az arányokat természetesen lehet módosítani, én semmiből semm tettem annyit, amennyit a recept kért, ha kevesebb személyre főzünk, akkor megfelezhetjük az alapanyagok mennyiségét.)

Elkészítés:
  1. A megtisztított combokat sózzuk be, majd forgassuk meg a lisztben. Süssük aranyszínűre a felforrósított olajon , majd vegyük és tegyük félre.
  2. A visszamaradt zsiradékon süssük üvegesre a felkockázott szalonnát (bacont). Adjuk hozzá az elősütött húst, öntsük fel 3 dl alaplével, és főzzük 20 percig. Adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és pároljuk az egészet puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot. 
  3. Adjuk a többihez a félbevágott paradicsomokat, a borsót és a krémsajtot, ismételten forraljuk fel, majd ízesítsük sóval, borssal (ha szükséges).
Jó étvágyat!

Garantálom, nagyon finom! : )

1 megjegyzés: