2013. március 2., szombat

Zöldséglepény tészta nélkül

Ma egy kis lisztmentes finomság volt az ebéd és mivel annyira ízlett, gondoltam megosztom itt is. Szerintem egy ideális vasárnapi reggelinek is tökéletes.


Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db burgonya 
  • 4 dkg vaj + a formához
  • 1 fej lila hagyma
  • 12 dkg zöldborsó
  • 12 darab koktélparadicsom (én 1 darab sima paradicsomot használtam, mert épp az volt:P) 
  • 4 db tojás 
  • 2 dl tejszín (ami tejföllel helyettesíthető)
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió


Elkészítés:

  1. Főzzük a burgonyát félpuhára, majd hámozzuk meg és karikázzuk fel. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, terítsük bele a burgonyát, majd sózzuk meg.
  2. A vajat kis lángon olvasszuk fel, majd dinszteljük meg rajta a vékony cikkekre vágott hagymát. Adjuk hozzá a borsót és pároljuk együtt néhány percig. A paradicsomokat vágjuk félbe (vagy karikázzuk fel).
  3. Simítsuk a hagymás- borsós keveréket a burgonyára. Keverjük habosra a tojást a tejszínnel. Sózzuk és borsózzuk meg, ízesítsük egy csipet szerecsendióval majd öntsük az egészet a borsós burgonyára. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig. 
U.i. Bármilyen zöldséggel, zöldségegyüttessel elkészíthető, itt már csak képzeletünk szab határt!
(Ez a recept a Blikk Nők Konyha nevű magazin Januári számából származik.:)

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése