Ma egy kis lisztmentes finomság volt az ebéd és mivel annyira ízlett, gondoltam megosztom itt is. Szerintem egy ideális vasárnapi reggelinek is tökéletes.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db burgonya
- 4 dkg vaj + a formához
- só
- 1 fej lila hagyma
- 12 dkg zöldborsó
- 12 darab koktélparadicsom (én 1 darab sima paradicsomot használtam, mert épp az volt:P)
- 4 db tojás
- 2 dl tejszín (ami tejföllel helyettesíthető)
- frissen őrölt bors
- szerecsendió
Elkészítés:
- Főzzük a burgonyát félpuhára, majd hámozzuk meg és karikázzuk fel. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, terítsük bele a burgonyát, majd sózzuk meg.
- A vajat kis lángon olvasszuk fel, majd dinszteljük meg rajta a vékony cikkekre vágott hagymát. Adjuk hozzá a borsót és pároljuk együtt néhány percig. A paradicsomokat vágjuk félbe (vagy karikázzuk fel).
- Simítsuk a hagymás- borsós keveréket a burgonyára. Keverjük habosra a tojást a tejszínnel. Sózzuk és borsózzuk meg, ízesítsük egy csipet szerecsendióval majd öntsük az egészet a borsós burgonyára. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
U.i. Bármilyen zöldséggel, zöldségegyüttessel elkészíthető, itt már csak képzeletünk szab határt!
(Ez a recept a Blikk Nők Konyha nevű magazin Januári számából származik.:)
(Ez a recept a Blikk Nők Konyha nevű magazin Januári számából származik.:)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése